Listopad 2010

Food 29. 11. 2010

29. listopadu 2010 v 17:54
Snídaně: bílý jogurt a mandarinka
Svačina: Jablko
Oběd: Corny linea a jablko
Svačina: 1 bebe sušenka
Večeře: Polévka s nokama

Večeře: 2 hodiny tv ve škole docela zahul
doma posilko břicha

Být krásná

29. listopadu 2010 v 17:51 | tchibo.cz
Hodinky s koženým řemínkemPletené šatyKosmetické zrcátko do kabelkyhttp://www.svet-kabelek.cz/foto/produkty/bu-blue-kvet-1.jpg

zdroj: tchibo.cz
www.svet-kabelek.cz

Banánujte, a zhubnete!

28. listopadu 2010 v 15:21 | Dokonalazena.cz
Dieta vůbec nemusí být stresující. Pokud si dopřejete jeden menší banán, kdykoliv žaludek začne naříkat prázdnotou, půjdou vaše kila dolů bez hladovění. A ještě s dobrou náladou!

Někteří dietologové tvrdí, že banány obsahují jenom prázdné kalorie, trochu draslíku a víc nic. Banán však obsahuje cukrózu, fruktózu a glukózu kombinovanou s vlákninou: okamžitě poskytne dávku energie.
Je v něm i tryptophan, který se přeměňuje na serotonin, hormon dobré nálady. Proto tohle přírodou skvěle balené voňavé ovoce pomáhá při depresích a premenstruačním syndromu.
Banány přispívají k poklesu krevního tlaku a brání rozvinutí anémie. Posilují schopnost soustředění (vyzkoušeno na 200 studentech, kteří snídali a svačili banány), upravuje trávení, neutralizuje překyselený žaludek. Tiší spolehlivě hlad, vysokým obsahem vitaminu B uklidňuje nervy.  Banány pomáhají normalizovat srdeční rytmus, dodávají kyslík do mozku a redukují hladinu tekutin v těle.
Banánové fantazie

Rozhodnete-li se pro banánovou dietu, můžete kromě banánů jíst zeleninové saláty, mléčné výrobky, celozrnné pečivo, dietní maso připravené na malém množství olivového oleje nebo v páře. Důležité je dodržovat pitný režim, a to v minimálním množství dva litry denně (čistá voda, bylinkový čaj, nesycené a neslazené minerální vody).
Konzumace banánů může být zábava. I když asi budete dávat přednost jeho klasické syrové oloupané verzi, fantazii se meze nekladou. Co třeba banán se šunkou nebo s medem či zalitý jogurtem nebo pudingem? Velmi chutná je i jeho sušená podoba.
První pomoc při hladu

Pokud vás během banánové diety přepadne hlad, snězte další banán navíc, pozor však, abyste to nepřeháněla. 100 g syrového banánu obsahuje 90 kcal.  Banány by se také neměly jíst na noc. Dodávají totiž do těla rychlé sacharidy, a protože organismus v noci příliš sacharidy nepotřebuje, často mění ty přebytečné na podkožní tuk.

Foto: www.pixmac.cz

Zima

27. listopadu 2010 v 17:44

Proč je zima tím nejhorším období vzpomínek těch, kteří jsou nejošklivější ?

Food 27.11.2010

27. listopadu 2010 v 15:31
Snídaně: celozrný rohlík a cottage
Svačina: --
Oběd: Zeleninový boršť
           Bramborová kaše a kousek vinné klobásy
Svačina: Pomeranč
Večeře:  piškoty a jahodová přesnídávka

Pohyb:20 min cvičení na míče
1,5 chůze
A večer si dám posilko břicha

Pití: 2x káva s mlékem
2 litra čaje

Přeji krásnou sobotu :**

27. listopadu 2010 v 15:21
Přeji Všem krásnou sobotu :*
Dnes jsem se probudila do zasněženého dne
Je krásné když vše má bílou porkývku :) Naštěstí není zas taková zima, jen -1 .
Od rána mám docela dobrý den, vážení dopadlo dobře ....
Není nic hezčího, než se pochlubit nižší váhou.
Jogurty a přesnídávky po ránu mi pomohly :)

Stav: 27.11.2010
Váha: 59,5 kg
Tuk: 19,8 %
Voda:56,1 %

První cíl splněn :)

26.11.2010

26. listopadu 2010 v 19:05

Snídaně: Celozrný rohlík s máslem
Svačina: Jablko
Oběd: ryba zapečená s eidamem a brambory 2 menší
Svačina:
Večeře: Banánová přesnídávka

Pohyb: 2 hodiny chůze
10 min posilko břicho

Foood 25. 11. 2010

25. listopadu 2010 v 18:06
Zdroj obrázku:zkusebna.blog.cz


Snídaně: Bílý jogurt+čaj
Svačina: Jablko
Oběd: dýňová houska+ plátek pekinského zelí a kuř. šunka
Svačina: Jablko
Večeře: Zeleninový boršť

Pohyb: chůze, posilko břicha, 3 min běh na místě

Food 24. 11.

24. listopadu 2010 v 18:56
Snídaně: Dom. přesnídávka a kosek chleba s máslem

Oběd: Rýže+kuřecí maso s omáčkou (jídelna)
Svačina: Káva s mlékem
Večeře: Zeleninový salát s mozzarelou

Pohyb: 1,5 chůze

Dietní fígle

24. listopadu 2010 v 18:53 | zdroj:ceady.blog.cz
Pokud přecházíte na dietní stravu, neznamená to, že odteď se na vašem talíři bude objevovat jen naklíčené zrní a listy všeho druhu. Naopak - jídelníček může zůstat skoro stejný jako dřív, jen se musíte naučit používat ingredience, které celkovou kalorickou hodnotu jídla podstatně sníží.
Klasický řepný cukr nahraďte fruktózou (prodává se např. pod názvem Fruktopur) - má o 30 % vyšší sladivost než řepný cukr, takže jí spotřebujete méně, navíc má nižší glykemický index. Omáčku není třeba zahušťovat kalorickou bombou v podobě jíšky z másla a mouky. Použijte místo ní škrobovou moučku (např. Solamyl) rozmíchanou v trošce vody.
Nejenže ušetříte kilojouly, ale omáčka bude i rychleji hotová. Místo kysané smetany do polévek vyzkoušejte podmáslí, které je mnohem méně kalorické a zdravější. Polévky také snadno zahustíte rozmixovanými bramborami či zeleninou nebo také rozmočeným chlebem. Sladkou smetanu zastoupí sušené mléko, které umícháte hustší, než udává návod.
Pořiďte si olivový olej ve spreji. Rozprášením se pokryje dno pánve při minimální spotřebě tuku. Místo tučných sýrů dejte do těstovin nebo na pizzu třeba sýr cottage nebo ricottu. Nezdravou majonézu nahradí středně tučný bílý jogurt, do kterého zamícháte lžičku olivového oleje a lžičku hořčice. Potřebujete-li do jídla chuť uzeniny, pomozte si uzeným tofu, které má oproti klobáse minimum kalorií.

Salát bez oleje

Zeleninový salát bez olejového dresinku si ani neumíme představit. Použijete-li olej olivový, svému zdraví sice prospějete, při redukční dietě je ale stejně nevhodný jako jiné oleje - kalorií má totiž úplně stejně.
Vyzkoušejte dresink, v němž vám olej vůbec chybět nebude! netučná zálivka: V zavařovací sklenici smíchejte jeden díl balsamikového octa, jeden díl tekutého medu a jeden díl hrubozrnné hořčice. Zašroubujte víčko a protřepávejte tak dlouho, dokud nevznikne hustá směs. Můžete obměnit i nízkotučným jogurtem, bylinkami nebo třeba utřeným česnekem.

"Bezpečná" šlehačka

Taková tuková bomba jako šlehačka je pro redukční dietu doslova hrobem. Naštěstí je možné ji nahradit 'ošizenou' nízkotučnou variantou, která se bude skvěle vyjímat na ovocných dortech či pudincích. mléčná pěna: V misce smíchejte sáček netučného mléka v prášku, půl šálku ledové vody a jednu lžičku moučkového cukru. Ručním nebo elektrickým šlehačem ušlehejte do husté pěny, kterou ihned podávejte.

Smažení bez tuku

Při hubnutí je smažená jídla lepší úplně vypustit. Pokud potřebujete jako základ osmahnutou cibuli, zkuste tuto techniku. light cibulka: Do půlky šálku nalijte horkou vodu, rozmíchejte v ní bujón a dolijte vínem.
Cibulku posekejte jemněji než obvykle a dejte na hodně rozpálenou suchou pánev, občas promíchejte. Když začne cibulka hnědnout, přidejte pár lžiček směsi vína a vývaru - ne tolik, aby se cibulka začala dusit. Tento postup několikrát zopakujte, až se cibulka začne znovu přichytávat.
Nakonec vlijte zbytek směsi a míchejte, dokud se nahnědlá hmota neodlepí od dna pánve. Zakryjte poklicí a nechte stát 5 minut. Cibulka bude měkká, hnědá a krásně zkaramelizovaná a připravená na přípravu omáčky apod.

Skryté tuky

Obsah tuků je pro hubnutí stejně důležitý jako počet kalorií. Pozor na ně v těchto potravinách:
>> Instatntní polévky a směsi
>> Paštiky a pomazánky
>> Popcorn, křupky a chipsy
>> Oplatky a sušenky (i dietní)
>> Uzeniny (i dietní)
>> Light majonézy a dresinky

http://ceady.blog.cz/0808/dietni-kuchynske-figle